Hárommilliárd paneles nyerteseknek

Az év elején kihirdetett keretből hárommilliárd forintot már biztosan kiutal idén a kormány a ZBR Panel II. program 2009-es nyerteseinek.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) mintegy hárommilliárd forint összegű támogatást ítélt meg a Zöld Beruházási Rendszer (ZBR) Panel II program pályázatainak finanszírozására.

Az előző kormány által 2009-ben meghirdetett kiírásban a befogadott pályázatok közül 14 milliárd forintnyi beruházás fedezethiány miatt várakozni kényszerült.

A széndioxid-kvóta értékesítési bevételéből biztosított forrás megítélésének köszönhetően 104 lakóközösség valósíthatja meg tervezett energetikai fejlesztéseit. A több mint 4700 család otthonát érintő felújítások mintegy 6,5 milliárd forint összegű megrendeléshez juttatják az építőipar hazai kis- és középvállalkozóit.

A pályázatkezelő ÉMI Nonprofit Kft. várja a pályázat felülvizsgálatának eredményéről korábban értesített lakóközösségek válaszlevelét a kvótabevételekből még rendelkezésre álló 1,56 milliárd forint odaítéléséhez.

A kormány a továbbiakban is nagy erőkkel dolgozik azon, hogy a forráslehetőségek mielőbbi megtalálásával a ZBR Panel II Program 2009-ben elfogadott valamennyi pályázatának megvalósítását lehetővé tegye.

Kormányforrásaink a közleménnyel kapcsolatos érdeklődésünkre egyértelműsítették, hogy a most megítélt 3 milliárd forint nem új forrás, hanem az év elején kihirdetett 4,56 milliárdos forráson belül értendő, viszont most már ténylegesen megítélt összeg.

Erre azért volt szükség, mert a tárca konzultációkat kezdeményezett a 2009-es nyertesekkel a tervezett beruházás racionalizálása révén az eredetileg megítélt összeg lehetőség szerinti csökkentésére.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.