Újabb csapás az M0-on! Hétvégi forgalomkorlátozás a soroksári Duna-hídnál

Katasztrofális hétvége előtt áll az M0-ás. Az autót déli szektorában a soroksári Duna-híd javítási munkálatai miatt péntek estétől hétfő hajnalig forgalomkorlátozás lesz. Egy sávot két napra lezárnak.

Torlódásra készüljenek péntek este nyolc órától az M0-on az M5-ös autópályától az M1-es felé tartók. Az Állami Autópálya Kezelő (ÁAK) Zrt. a 22-es kilométerszelvénynél lezárja a soroksári Duna-híd bal pályájának haladó sávját. Az immár sokadik terelést a csonka körgyűrű hídját a hőmérséklet változásokkal járó deformációktól megóvó dilatációs szerkezet javításával indokolják. Ígérik: a terelést hétfő hajnalban feloldják, így a reggeli csúcsidőszakban emiatt legalábbis már nem lesznek torlódások.

Az ÁAK közleménye szerint szakembereik folyamatosan ellenőrzik a társaság kezelésében lévő műtárgyak műszaki állapotát. Különösen igaz ez az M0-s déli szektorában található folyami hidakra, amelyek jelentős személy- és nehézgépjármű forgalmat bonyolítanak le. Az 1990-ben átadott soroksári Duna-ág hidat a nagy terhelés miatt már hetente kell részletesen ellenőrizni. A legutóbbi vizsgálat alkalmával a szakemberek megállapították, hogy a létesítmény dilatációs szerkezete nagymértékben károsodott, így balesetveszélyessé válhat a felette lévő haladó sávon való közlekedés, ezért sürgős beavatkozásra van szükség.

A forgalom mindenkori fenntartása mellett a végleges, teljes körű helyreállítás nem lehetséges, a most tervezett beavatkozás emiatt csak ideiglenes jellegű. A híd teljes, hosszabb távon is tartós és eredményes rekonstrukciójára ugyanis csak a jelenleg épülő második pálya forgalomba helyezése után, a meglévő M0-s autóút déli szektorának felújításával egy időben kerülhet sor.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.