Újabb bírságot kapott a Hankook

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság (EBH) egymillió forint bírságot szabott ki a Hankook cégre - közölte a Vegyipari Dolgozók Szakszervezete (VDSZ) hétfőn. Az érintettek ezzel még nem ásták el a csatabárdot.

A szakszervezet közlése szerint a dunaújvárosi Hankook Tire Magyarország Kft. vezetése az emberi méltóságot sértő módon bánt a helyi szakszervezet tisztségviselőjével, ezért egymillió forint büntetést kell fizetnie a cégnek.

 A helyi szakszervezet vezetője azért jelentette fel a koreai tulajdonú céget, mert érdekvédelmi munkája miatt főnökei többször is az emberi méltóságát sértő módon viselkedtek vele, egyebek mellett megfenyegették, hogy kirúgják, ha érdekvédelmi munkáról beszél a kollégáival. A panaszos szerint többször kiabáltak vele, ellenséges hangulatot gerjesztettek közte és a kollégái között, s minden eszközzel akadályozták az érdekvédelmi munkát.

Annak ellenére, hogy a cég vezetése a meghallgatás során tételesen cáfolta a felsorakoztatott állításokat, amelyeket egyébként tanúvallomások is alátámasztottak, az EBH megalapozottnak ítélte a bejelentést - közölte Székely Tamás, a VDSZ elnöke a közleményben.

A szakszervezet közleményében utal arra, hogy két hónapon belül a második egymillió forintos büntetést kapja a Hankook. Korábban  sorozatos szakszervezet-ellenes magatartása miatt büntették meg a dunaújvárosi céget, akkor az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség (OMMF) kötelezte egymillió forint megfizetésére.

A Hankooknál tapasztalt törvénysértésekről korábban az ágazat érdekvédője, a vegyipari szakszervezet, a VDSZ tett bejelentést, amelyet az OMMF Közép-dunántúli Munkaügyi Felügyelősége megalapozottnak talált. A Hankook akkor fellebbezett, keresetét azonban a másodfokú hatóság elutasította.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.