Újabb acélipari cég épít le

Létszámleépítést tervez Németország második legnagyobb acélipari csoportja a Salzgitter. Ott is mintegy 1500 ember küldenek el.

Az egész acélipari nehézségekkel küszködik, s nem csak a Dunaferrnak vannak gondjai. Ennek sajnálatos példája, hogy a Salzgitter, Németország második legnagyobb acélipari csoportja például ugyancsak leépítéssel kívánja orvosolni gazdasági gondjainak egy részét.

A cég szerdán hasonló közleményt tett közzé, mint néhány napja magyar versenytársa, azaz több mint 1500 dolgozójától megválik. A létszámleépítést is tartalmazó szerkezetátalakítási programtól évi 200 millió euró megtakarítást vár az acélipari csoport – írja a VG.hu az MTI Eco-ra hivetkozva. 

A Salzgitter, amelyet az alacsony európai kereslet és a piacon kialakult nyomott ár sújt, az ágazat többi cégéhez hasonlóan a múlt héten rontott idei eredményvárakozán. A cég most azzal számol, hogy az idei évet mintegy 400 millió euró adózás előtti veszteséggel zárja.

Az acélipari csoport a második negyedévet 282,9 millió euró adózás előtti veszteséggel fejezte be az egy évvel korábbi 1,6 millió euró profittal szemben. A Salzgitter negyedéves forgalma 8,4 százalékkal 2,53 milliárd euróra esett.

Nagyobb vetélytársa, a ThyssenKrupp kedden azt közölte, hogy a második negyedévben az adózás utáni vesztesége 362 millió euró volt az egy évvel korábbi 109 millió euró profitot követően.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.