Újabb világsikerek startolhatnak Magyarországról

Magyar vállalkozások is kaphatnak pénzügyi és szakmai támogatást az általuk elképzelt mobilalkalmazás kifejlesztéséhez.

Magyar fejlesztők és startup vállalkozások is csatlakozhatnak ahhoz a programhoz, amely a legjobb ötletek megvalósításához nyújt szakmai és pénzügyi támogatást. Az AppCampus nevű, a Microsoft és a Nokia által létrehozott program célja, hogy gyorsítsa a minél jobb és használhatóbb mobil alkalmazások fejlesztését. A program mögött egy 18 millió eurós finn tőkealap áll, míg a szakmai munkát az Espoo-i Aalto egyetem biztosítja.

Most magyar vállalkozások és fejlesztők is jelentkezhetnek ebbe a programba, miután Magyarországon is megrendezik azt az  akadémiát, ami ennek a feltétele. A Microsoft Magyarország, a European Entrepreneurship Foundation és a Budapesti Műszaki- és Gazdaságtudományi Egyetemen működő DEMOLA Budapest április 7-én és 8-án szervezi az eseményt, amelyre a fenti linken lehet jelentkezni. 

A 2012 májusában indult AppCampus startup cégek támogatásával foglalkozik, már eddig is több ezer népszerű alkalmazást segített a virtuális piactérre. A programra jelentkező fejlesztő csapatok a legjobb ötletekhez 20, 50, vagy 70 ezer euró támogatást kaphatnak alkalmazásuk megvalósításához és piacra viteléhez attól függően, hogy milyen bonyolult a megvalósítás.

A legkreatívabb tervekhez nem csak pénzügyi forrást biztosít a rendszer: résztvevők komoly tréningeken vehetnek részt tudásuk fejlesztéséhez a technológia, a tervezés, a design és a marketing területén. Az AppCampus "vezetői" képzést is biztosít annak érdekében, hogy valóban sikeres vállalkozások épülhessenek a fiatalok üzleteire.

Mindezért nem kérnek sem jutalékot, sem pedig üzletrészt a később felépülő vállalkozásból. A részvétel feltétele, hogy az alkalmazás a megjelenésétől számított három hónapig exkluzív tartalom legyen a Windows Phone Store és a Nokia Store piactereken, a többi okostelefon platformon csak ezt követően jelenjen meg. Ha az alkalmazás már létezik más platformon, akkor a Windows Phone változatnak szélesebb körű szolgáltatásokat kell nyújtania a felhasználóknak.

A február végén Barcelonában rendezett Mobile World Congress iparági kiállításon négy AppCampus csapat játékait mutatták be, kanadai, finn, orosz és izraeli fejlesztéseket. Tavaly a Turtle Games csapata volt a legeredményesebb: a SongArc nevű alkalmazás népszerű ritmusjátékokra – mint például a Guitar Hero vagy a Rock Band – épülő játék, s az appCampus által gondozott appok közül először ért el félmilliós letöltésszámot.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.