Újabb rekord a reptéren

A Budapest Airport minden eddiginél nagyobb utasforgalmat regisztrált júniusban, 966 297 utas indult és érkezett a terminálokon keresztül Magyarországra, több mint 100 ezerrel több, mint egy évval korábban.
Hardy Mihály, a repülőteret üzemeltető Budapest Airport kommunikációs igazgatója csütörtökön azt közölte, hogy az utasforgalom kétszámjegyű, 11,8 százalékos bővülése még a 2014-es július-augusztusi csúcsidőszaknál is erősebb. Ha marad ez a tendencia, akkor a magyar főváros légikikötője újabb rekordévnek néz elébe az utasok száma alapján. Ezt az előrejelzést az is alátámasztja, hogy az év első felében szintén 11,8 százalékos volt a növekedés, ami majdnem félmillióval több légi utast jelentett a magyar fővárosban.

Nagyon magas volt az utasszállító repülőgépek ülőhely kihasználtsága is, az átlagos töltöttségi mutató, a loadfactor elérte a 81,3 százalékot, és a repülőgépmozgások, a fel- és leszállások száma is 6,7 százalékkal emelkedett. A legnagyobb forgalmat júniusban sorrendben a Wizz Air, a Ryanair, a Lufthansa, az easyJet, a Norwegian, a Germanwings, az Air France, a KLM, a British Airways és a Turkish Airlines bonyolította a légitársaságok közül. A küldő- és célállomások toplistáját változatlanul London vezeti (négy repülőtérre öt légitársaság kínál utakat), utána következik Párizs, Brüsszel, Frankfurt, Róma, Isztambul, Amszterdam, Milánó, München és Moszkva.

A nyár első hónapjában számos új járat és új célállomás is megjelent a Budapest Airport kínálatában: a Wizz Air elindította új járatát a szardíniai Algheroba és a skóciai Glasgowba, két új transzatlanti járat is elindult a SkyGreece és az Air Transat jóvoltából.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.