Újabb logisztikai park épül az Audinak

Győrben épülhet fel az Audi Hungaria második logisztikai parkja is, de hivatalos döntés még nincs. 
Várhatóan már a jövő év első felében felépitik az Audi újabb logisztikai központját. A már működő első park 10 milliárd forintból jött létre, 75 ezer négyzetméter alapterületű épületébe 30 országból érkeznek naponta az alkatrészek. Ez a csarnok nem a világcég saját beruházásában valósult meg, hanem a társaság bérbe vette a kifejezetten igényei szerint épített létesítményt.

Valószínű, hogy az új logisztikai centrum is hasonló konstrukcióban épül meg, s feltételezhetően a korábbi épület szomszédságában.

Az első logisztikai beruházás helyszínének kijelölésekor még Gönyű is szóba jött a településnek a dunai kikötő miatt kiépített jó infrastruktúrája miatt. Ezt a telephelyet a kormány is támogatta, végül azonban - a versenyben komolyan beszálló helyi önkormányzat közreműködésével - Győrbe került a logisztikai park.

Tudomásunk szerint most nincs érdemi vita a helyszínről, minden szempont Győr mellett szól

Czechmeister Mónika, az Audi Hungaria kommunikációs vezetője érdeklődésünkre elmondta: a központra a német világcég magyarországi lerányvállalatának nemcsak a járműgyár már megvalósult bővítése miatt van szükség, a vállalat többi munkaterülete is igényli ezt a szolgáltatást.

Döntés rövidesen várható.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.