Újabb jó hír a KSH-tól: novemberben nőtt a magyar export

Megint javult az ország helyzete: a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legalábbis az export élénkülését mutatta ki a tavaly novemberi adatokból. Igaz, a behozatal is növekedett.

A KSH gyorstájékoztatója szerint a tavaly novemberi export euróban számított értéke 6,5, az importé 7,7 százalékkal nőtt az előző év azonos hónapjához viszonyítva. A külkereskedelmi mérleg aktívuma 36 millió euróval csökkent. Az év első tizenegy hónapjában a kivitel euróértéke 7,3, a behozatalé 6 százalékkal emelkedett.

Tavaly novemberben a kivitel értéke 8,1 milliárd eurót, 2521 milliárd forintot, a behozatalé 7,4 milliárd eurót, 2311 milliárd forintot tett ki. A külkereskedelmi mérleg aktívuma 673 millió euró, 210 milliárd forint volt. A kivitel 81, a behozatal 76 százalékát az Európai Unió tagállamaival bonyolítottuk le.

Az elmúlt esztendő novemberében az egy évvel korábbihoz képest az export euróban számított értéke 6,5, az importé 7,7 százalékkal nőtt.

November végéig a kivitel értéke 83,9 milliárd euró, 25 952 milliárd forint, a behozatalé 76,4 milliárd euró, 23 647 milliárd forint, a külkereskedelmi mérleg aktívuma 7,4 milliárd euró, 2306 milliárd forint volt.

A tavalyi első tizenegy hónapban az egy évvel korábbihoz képest a kivitel euróértéke 7,3, a behozatalé 6 százalékkal emelkedett. A külkereskedelmi mérleg többlete 1,4 milliárd euróval bővült.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.