Újabb Fidesz-közeli trafikügy

Csöbör Katalin fideszes képviselő és alsózsolcai alpolgármester férje, Mike György egy olyan trafikos cég alapító kültagja, amelynek fiók- és telephelyein hat dohányboltot jegyeztek be.

A Trafik Management Bt., melyben kültag Csöbör Katalin fideszes képviselő férje, Mike György, összesen hat miskolci, alsózsolcai, valamint felsőzsolcai telephelyén jegyeztek be trafikokat - írja a Blikk. Az egyik vámhatósági engedélye Mikéék bt.-jének nevére szól. Ez a dohánybolt még nem nyílt meg, mivel a koncessziót csak októberben, a harmadik körben osztották ki, de komoly forgalomra számíthat, mivel a rendkívül forgalmas miskolci Tiszai pályaudvar területén található. Szerafi Zoltánnak, Mike üzlettársának van egy saját trafikja is.

A további öt telephely üzleteinek tulajdonosa Závodszki Andrea, aki néhány háznyira lakik Csöbör Katalintól. Závodszki egyik dohányboltja éppen Csöbör Katalin alsózsolcai háza mellett nyílt meg. Egy másik trafik egy gyógyszertár fölött működik.

Csöbör Katalin a lap kérdésére kifejtette: ismeretei szerint férje tavaly ősszel, a trafikpályázatok győzteseinek kihirdetése után egy gazdasági társaság kültagja lett. A társaság a pályázatok lezárulta után alakult, ezért nem segíthetett, nem is segített a koncessziók elnyerésében.

Arra, hogy a céget pár nappal férje üzlettársa, Szerafi Zoltán győzelmeinek kihirdetése előtt alapították, nem reagált, mondván, nincs részletes információja a társaság részletes tevékenységéről.

A lap emlékeztet: a vádak szerint a dohányértékesítési koncessziók egy részét csókosok és politikusrokonok vitték el.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.