Újabb cég tűnhet el a budapesti tőzsdéről

Megkapta a felügyeleti jóváhagyást a Danubius Hotels Nyrt. arra, hogy nagytulajdonosa megtegye az önkéntes vételi ajánlatot a vállalat összes törzsrészvényére. Ezzel megnyílik az út az előtt, hogy a szállodaipari társaságot idővel kivezessék a tőzsdéről.
Az egyesült királyságbeli CP Holdings Ltd. csütörtökön közzé tette, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) jóváhagyta a Danubius Hotels Nyrt. összes törzsrészvényére tett önkéntes nyilvános vételi ajánlatát. A szállodalánc részvényesei július 13. és augusztus 11. között dönthetnek arról, hogy elfogadják-e az ajánlatot. 

A CP Holdings részvényenként 8000 forintot kínál, ami 47,97 százalékos, és 49,99 százalékos felárat jelent az előző 180, illetve 360 nap forgalommal súlyozott tőzsdei átlagárához képest. Az ár 40 forinttal haladja meg a legutóbbi, azaz szerdai záróárat.

Jelenleg a Danubius Hotels részvényeinek 80,33 százaléka van a CP Holdings és a hozzá köthető személyek tulajdonában, ami egyébként 84,14 százalékos befolyást jelent. A vállalat azt is közölte, hogy amennyiben sikerül 90 százalékos befolyás fölé kerülnie, akkor elindítják a vállalat részvényeinek kivezetését a Budapesti Értéktőzsdéről.

A CP Holdings egyébként az UniCredit Bank Hungary Zrt.-t és a Concorde Értékpapír Zrt.-t bízta meg az ajánlattal kapcsolatos tanácsadással és a tranzakció lebonyolításával. Amennyiben a részvényesek számára elfogadható a felkínált összeg, akkor az ajánlati dokumentációhoz csatolt elfogadási nyilatkozatot és a szükséges többi dokumentumot ki kell tölteniük, majd azokat az ajánlati időtartam alatt be kell nyújtani a UniCredit vagy a Concorde kijelölt fiókjainak valamelyikében.

A CP Holdings egyébként megállapodást kötött az Aberdeen Asset Management-tel arról, hogy az akció keretében, 8000 forintos áron megvásárolja az Aberdeen kezében lévő Danubius részvénycsomagot. Utóbbi vállalat a szállodaipari cég 3,02 százalékos részvénycsomagjával rendelkezik.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.