Újabb cég lett stratégiailag kiemelt jelentőségű

A kormány stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetté minősítette a felszámolás alatt álló Budapesti Vegyiművek Zrt.-t - az erről szóló rendelet a legutóbbi Magyar Közlönyben jelent meg.
A csütörtöktől hatályos rendelet a csődtörvényre hivatkozik, amely a természetvédelem szempontjából kiemelt vállalkozásnak tekinthető cégeket is a stratégiailag kiemelt jelentőségű vállalkozások közé sorolja.

Ezeknél a cégeknél vagyonfelügyelőként, illetve felszámolóként a kizárólagos állami tulajdonban álló nonprofit gazdasági társaság járhat el.

A Budapesti Vegyiművek Illatos úti telephelyén található veszélyes hulladékok ügye hónapok óta a figyelem középpontjában áll. A Földművelésügyi Minisztérium június elején közölte: május 31-ig a Budapesti Vegyiművek telephelyéről már elszállították a kiemelten veszélyes hulladékot tartalmazó 1005 hordót, ami mintegy 110 tonnának felel meg.

A Miniszterelnökség pedig július elején közleményben arról tájékoztatott, hogy a közbeszerzésen nyertes cég, a Palota Környezetvédelmi Kft. 1 milliárd 580 millió forintos árért gondoskodik az Illatos úti telephelyen található, mintegy 2300 tonnányi veszélyes hulladék elszállításáról és ártalmatlanításáról. A munkával 180 nap alatt kell végeznie a társaságnak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.