Újabb 14 milliárdot toltak a Prezibe

Az amerikai Spectrum Equity és az Accel Partners 14 milliárd forintnyi dollárt nyomott a bemutatókészítő-fejlesztő Prezibe. Ez az a technológiai cég, amelynek vezetőit csak Barack Obama fogadta, Orbán Viktor még nem.
Két amerikai befektető összesen 57 millió dollárral (14 milliárd forinttal) szállt be a Prezi prezentációs szoftverfejlesztőbe, a friss tőke a növekedésitőke-finanszírozó Spectrum Equity-től, valamint a cég korábbi befektetőjétől, az Accel Partnerstől érkezett - mondta az MTI-nek Árvai Péter, a Prezi ügyvezető igazgatója és társalapítója szerdán.

A Palo Alto-i (Kalifornia) székhelyű Accel Partners már több mint 300 sikeres technológiai cég - köztük a Facebook, a Dropbox vagy az Etsy - felépítéséhez járult hozzá befektetésével. A Spectrum Equity az elmúlt 20 évben több mint 120 cégbe fektetett be, például a BATS-ba, a GrubHubba, a Lynda.com-ba, vagy a SurveyMonkey-ba.

A Prezi ügyvezető igazgatója emlékeztetett arra, hogy az Accel Partners a Sunstone Capitallal közösen 2011-ben már 14,5 millió dollárt (hárommilliárd forintot) fektetett a Prezibe. Árvai Péter egyúttal bejelentette, hogy a Prezi regisztrált felhasználóinak száma immár meghaladja az 50 milliót, vagyis az az elmúlt egy évben majdnem duplájára nőtt. A felhasználók eddig több mint 160 millió prezit készítettek, ezzel a Prezinek van a világ legnagyobb, nyilvánosan is elérhető prezentációs adatbázisa - hangsúlyozta az ügyvezető igazgató.

A Spectrum Equity és az Accel Partners befektetésével kapcsolatban Árvai Péter elmondta: a tőkét a globális növekedés felgyorsításához kívánja felhasználni a Prezi, ami a felhasználók számának további növelését, de a Prezi stratégiájába illeszkedő cégek felvásárlását is magába foglalhatja.

A Prezinek jelenleg 250 munkavállalója van. Ebből 170-en dolgoznak Budapesten, 80-an pedig a San Franciscóban. Terveik szerint jövőre 50-60 további munkatársat vesznek fel. Nagyon örülnek annak, hogy a Spectrum Equity is a cég befektetője lett. "Külön öröm, hogy mostantól egy olyan céggel dolgozhatunk együtt, akik ismerik a piacunkat és a működési modellünket. Óriási tapasztalatuk van, a felhő alapú szoftverekkel, és hozzánk hasonlóan hosszú távra terveznek" - mondta Árvai Péter.
Közölte: a Prezi gyors globális növekedése mögött azok az üzleti felhasználók állnak, akiknek jobb prezentációs eszközre van szükségük az előadásaikhoz, hogy ügyfeleket szerezzenek, oktassák felhasználóikat, vagy meggyőzzék közönségüket. Olyan cégek vezetői váltottak már slide-ok helyett Prezire, mint a Salesforce, a Lufthansa vagy az IBM. Az a tapasztalatuk ugyanis, hogy a különbség mérhető - hangsúlyozta.

A Prezi egy felhő alapú bemutatókészítő szoftver, amelynek célja, hogy segítsen az előadóknak érthetőbben előadni a mondanivalójukat. A céget 2009-ben alapította Árvai Péter, Halácsy Péter és Somlai-Fischer Ádám. A Prezit a világ 190 országában használják, a magyar mellett angolul, németül, franciául, spanyolul, portugálul, japánul és koreaiul is elérhető.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.