Új vezetőket neveztek ki a MOL-nál

Az új vezetők egy része a nemrég bejelentett vállalatirányítási átszervezési programjának, a GLOCAL-nak a keretében kerültek kinevezésre.

A Mol Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt. október 1-től személyi és szervezeti változásokat vezet be - közölte a társaság a BÉT honlapján pénteken.

A Mol-csoport teljes magyarországi operatív működéséért felelős vezető (COO) újonnan létrehozott pozícióját Fasimon Sándor tölti be.

Fasimon Sándor korábban a Mol kutatás-termelés portfoliófejlesztés, majd a Mol oroszországi tevékenységének vezetőjeként dolgozott. Ügyvezető igazgatóként 2009 júliusától a Mol-csoport kőolajbeszerzéséért, energia portfólió fejlesztéséért, a trading platform működéséért, valamint a földgáz- és energiakereskedelméért felelt.

A Mol-csoport kutatás-termelés ügyvezető igazgatói pozícióját 2011 júniusában vette át, és ugyanezen időponttól tagja a Mol-csoport ügyvezető testületének (executive board) is.

A Mol-csoport kutatás-termelési új ügyvezető igazgatójának kinevezéséig Molnár József vezérigazgató (group-CEO) gyakorolja a pozícióval együtt járó jogokat és kötelezettségeket.

A Mol közleménye szerint - amelyet az MTI-hez is eljuttatott - a nemrég bejelentett vállalatirányítási átszervezési programjának, a GLOCAL-nak a keretében további három új felsővezetőt is kinevezett október 1-i hatállyal.

Pethő Zsolt, a Mol Magyarország Downstream ügyvezető igazgatója lett. A szakember 1998-ban került a Mol-hoz, ahol több területen is dolgozott vezetői pozícióban. A Mol-csoport petrolkémia divízió igazgatója, illetve a TVK Nyrt. vezérigazgatója. A TVK Nyrt. igazgatóságának ez év április 17-től tagja. Pethő Zsolt - új feladatköre mellett - továbbra is betölti a TVK Nyrt. vezérigazgatói pozícióját.

Szakál Tamás a Mol Magyarország upstream ügyvezető igazgatói tisztét tölti be. A Molnál kezdte karrierjét, a csoporthoz tartozó Geoinform Kft. ügyvezető igazgatójának 2011 januárjában nevezték ki. Dorogházi Krisztina, a Mol Magyarország pénzügyi vezető (CFO) tisztséget tölti be kinevezésével. Szakmai pályafutását az Arthur Andersen könyvvizsgáló cégnél kezdte, a Mol-csoporthoz 2003-ban csatlakozott, s dolgozott például az olasz IES csoportba való integrálásáért. 2011 szeptemberétől a Mol-csoport számvitel és adó igazgatója lett.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.