Új vezető a Coop élén

Murányi Lászlót Csepeli Lajos váltja a hazai hátterű Coop-lánc élén.

Csepeli Lajost, az igazgatóság eddigi elnökét választotta meg a Coop Hungary közgyűlése vezérigazgatónak a lemondott Murányi László helyére.

A Coop előtt álló hosszú távú kihívások miatt olyan vezetőre van szükség, aki tartósan vállalni tudja a feladatot – indokolta lemondását Murányi László.

Csepeli Lajos elmondta: mára egyértelművé vált, hogy a megváltozott piaci és gazdasági környezetben számos üzletpolitikai kérdést újra kell gondolni a Coop Gazdasági Csoport által elért pozíciók megőrzéséhez és további erősítéséhez. Az új vezérigazgató az eddig is jól működő programok közt említette a cégcsoport informatikai fejlesztéseit, az oktatási programot és a társadalmi szerepvállalást.

Az elnök-vezérigazgató kijelentette: az igazgatóság megkezdte az új stratégia kidolgozását.

A "gazdasági csoport" tavalyi bevétele 530 milliárd forint volt. Ez 20 milliárddal haladja meg az előző évit. Sikerrel lebonyolították 63 Match és Profi üzlet átvételét, amelyek a tervek szerint 15 milliárdos forgalmat bonyolítanak idén. Tavaly két új régió is csatlakozott a Coop-csoporthoz: a Piliscsoport Kft. és a Polus-Coop Zrt. révén az üzletlánc 111 taggal bővült.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.