Új vezérigazgató az MVM élén

A Magyar Villamos Művek Zrt. július 30-i rendkívüli közgyűlésén döntöttek az eddigi vezérigazgató, Mártha Imre visszahívásáról és egyidejűleg Baji Csaba vezérigazgatói kinevezéséről.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő pénteki közleménye szerint a rendkívüli közgyűlésen az eddigi igazgatósági és felügyelőbizottsági tagokat visszahívták, valamint megválasztották az új tagokat.

Az MNV ismerteti: Baji Csaba vezérigazgató 46 éves közgazdász, az elmúlt évtizedben az energetikai szektorban különböző pozíciókban dolgozott. Korábban, 2002 szeptemberéig a Paksi Atomerőmű Zrt. vezérigazgatója volt és az MVM igazgatósági tagjaként is tevékenykedett. A Ph.D tudományos fokozottal rendelkező energetikai szakember az MVM vezérigazgatói pozíciójába egy áram- és gázkereskedő gazdasági társaság elnök-vezérigazgatói posztjáról érkezik - áll a közleményben.

A rendkívüli közgyűlésen döntöttek az eddig igazgatósági és felügyelőbizottsági tagok visszahívásáról, valamint az új tagok megválasztásáról.

Az MVM Zrt. igazgatóságának tagja lett Faragó Csaba, Baji Csaba, Hamvas István, Németh Lászlóné, Molnár Zoltán, Murányi Ernő, Rozgonyi Árpád.

Az MVM felügyelőbizottságának tagja lett Kovács Árpád, Virág Miklós, Kovács Márta Judit, Szalai Krisztina.

A nemzeti fejlesztési miniszter a vállalat hatékony, transzparens működtetését, a lakosság és a vállalkozók megfelelő színvonalú kiszolgálását, valamint az energiaellátás biztonságának erősítését várja az új vezetéstől - emlékeztet az MNV közleménye.

Mártha Imrét 2008 májusában nevezték ki az MVM vezérigazgatójának.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.