Új vezérigazgató a Dunamenti Erőmű élén

Amerikai, francia és német konszernek leányvállalatai után újból francia hátterű cégnél helyezkedik el Jászberényi Zoltán: az energetikai szakember a GdF Suez érdekeltségébe tartozó Dunamenti Erőmű vezérigazgatója lesz.

Jászberényi Zoltán személyében új vezérigazgatója van a francia GdF Suez tulajdonában lévő Dunamenti Erőműnek.

A cég közleménye szerint a 43 éves energetikai szakember 1995-ben géptervező és áramlásmechanikai mérnökként diplomázott a Miskolci Egyetem Gépészmérnöki Karán. 2003-ban Oxfordban MBA fokozatot szerzett üzleti ismeretekből. Nős, 3 gyermek apja.

Előző munkahelye, az E.ON internetoldalán elérhető szakmai életrajza, illetve a cégbírósági adatok szerint 1994–1997 között a Ford Motor Company gyártómérnöke, 1997–2006 között az amerikai hátterű szakvállalat, a Fisher Rosemount – később Emerson Process – Magyarország stratégiai beszerzési vezetője, majd ügyvezető-gyárigazgatója, 2006–2007-ben pedig a szintén szakcégnek számító, francia hátterű Areva – azóta Schneider Electric – Hungária ügyvezető igazgatója volt.

Jászberényi Zoltán 2009 óta a német E.ON hazai tárolóüzemeltető cégének napi működésért felelős igazgatósági tagja volt. Kevesebb mint egy éve a társaság igazgatósági elnökévé választották, de a mostani cégkivonatban már nem szerepel a neve.

A GdF Suez közleménye szerint Jászberényi Zoltán feladata, hogy az erőművet felkészítse a kevésbé kiszámítható piaci körülmények közötti hatékony működésre. A szakember a kormány tavaly elfogadott, 2030-ig szóló energiastratégiája miatt bizakodó.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.