Új vezér a Tokaj Kereskedőháznál

Az állami tulajdonos Kiss Istvánt nevezte ki a Tokaj Kereskedőház vezérigazgatójának.

 

A Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács (NVT) a 13 pályázó közül dr. Kiss Istvánt választotta ki a Tokaj Kereskedőház új vezérigazgatói pozíciójára - közölte az állami tulajdonos képviselője. A vezérigazgató kinevezésére a zrt. alapszabálya szerint a társaság közgyűlése jogosult. A közgyűlésre az NVT a választásnak megfelelő mandátumot adta ki a tulajdonos képviselője részére.

A közlemény szerint a szakember képesítését többek között a Kertészeti és Élelmiszertudományi Egyetemen (Budapest) és a Corvinus Egyetem Élelmiszertudományi Doktori Iskolájában szerezte meg. Szakmai pályafutása során nemzetközi gyakorlatot szerzett Brazíliában, Franciaországban és a rajnai borvidéken.

2004-től a nemzetközi Európai Borlovagrend Tagja, 2005-től a Tokaj Vinum Hungaricum Egyesület alelnöke, 2008-tól az Európai Borlovagrend Bortanácsnoka és 2009-től a Magyar Tudományos Akadémia Agrárműszaki Bizottságának tagja.

Dr. Kiss István 1994 óta a Fitomark-94 Szőlő, Gyümölcs Feldolgozó és Értékesítő Kft. ügyvezetője. Munkássága során a társaság árbevétele állandó növekedést mutatott és infrastruktúrája folyamatosan bővült. Termékeit a hazai és nemzetközi piacokon egyaránt értékesíti, amelyekkel a nemzeti és nemzetközi versenyeken is több aranyérmet nyert.

 

A szakember pályázatában bemutatta az alapanyagbiztosítás, a kistermelői kapcsolatok, a termelési, kereskedelemi pozíciók, illetve a kereskedőház működésének hatékony átalakítására vonatkozó koncepcióját. A Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács a szakmai felkészültség és a pályázat szakmai tartalma alapján döntött az új vezérigazgató kiválasztása tekintetében - áll a közleményben.

Kiss István Tokaji Borház
Kiss István Tokaji Borház
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.