Új vezér a BÉT élén

A Budapesti Értéktőzsde igazgatósága 2012. május 15-i hatállyal Katona Zsoltot nevezte ki a tőzsde új vezérigazgatójának.

A szakember több mint két évtizedes pénzügyi, tőzsdei téren szerzett vezetői tapasztalatokkal rendelkezik, pályafutását több mint 20 évvel ezelőtt az akkor újraéledő BÉT egyik alapító brókercégénél kezdte, de a tőzsdéhez azóta is sok szállal kötődik. Az elmúlt 17 évben az ING csoport befektetési szolgáltatási területét irányította különböző pozíciókban, miközben számos, a magyar tőzsdéhez, tőkepiachoz kapcsolódó tisztséget is betöltött - közölte lapunkkal a BÉT.

Katona Zsolt kinevezése kapcsán elmondta: "Első tőzsdei üzleteimet még a "boldog békeidőkben", a 90-es évek elején a Váci utcai nyílt kikiáltásos kereskedési teremben kötöttem, tehát valóban régi a kapcsolatom a BÉT-tel." Az új vezér alapvetően két fontos feladatot lát maga előtt. Az egyik a kereskedési rendszer cseréjére és az árjegyzői rendszer bevezetésére vonatkozik. A másik, jóval szorosabb kapcsolatot kialakítani a piaci szereplőkkel és a gazdasági döntéshozókkal.

Az új vezérigazgató várakozása szerint a Xetra kereskedési rendszer alkalmazása révén új befektetői rétegek lesznek elérhetőek a BÉT számára. Az új kereskedési rendszer már 2013-tól forgalomnövekedést eredményezhet a tőzsdén, miközben az árjegyzői rendszer bevezetése stabilitást, nagyobb versenyképességet, a megbízások jobb végrehajtását és így az ügyfelek elégedettségének a növekedését fogja magával hozni, ami szintén forgalomnövekedést okozhat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.