Új üzemet nyit Mosonmagyaróváron az SMR

Az indiai autóalkatrész-gyártó cég újabb üzeme a tervek szerint 2011 tavaszán indulna el és 250 dolgozónak fog munkát adni.

Bővíti termelését az SMR Automotive Mirror Technology Hungary Bt - adta hírül a Nemzetgazdasági Minisztérium. Az SMR-nek jelentős tapasztalata van az autóipari alkatrészgyártás területén.

Az indiai vállalat 2010 augusztusában kezdi meg a második, új gyárának építését Mosonmagyaróváron. A létesítmény külső visszapillantó tükröket állít elő az európai autógyártók, és azok magyarországi leányvállalatai számára.

Az SMR Hungary mosonszolnoki termelőüzeme az SMR Group része, amely a világ egyik legnagyobb személygépkocsi visszapillantó tükör gyártójaként telephelyekkel rendelkezik Észak Amerikában, Európában, Ázsiában és Ausztráliában. A csoport tulajdonosa stratégiai befektetőként az indiai Samvardhana Motherson Group.

Az új gyár építése által a mosonmagyaróvári Movinov Ipari parkban az SMR Hungary megduplázza a gyártókapacitását. A gyártófolyamat hasonló lesz a jelenlegihez, azzal a különbséggel, hogy világszínvonalú technológia kerül beépítésre. A 30000 m2-es telek megvásárlásával elkezdődhet egy 14000 m2-es csarnok építése 2010. augusztustól. Az építkezés befejezésével indul a technológiai berendezések beszerzése. Az új gyár tervezett átadása 2011. áprilisra várható

Az SMR a régió egyik legnagyobb munkaadója, és forgalom tekintetében az első 150 cég között szerepel. Az új gyár építésével a cég 250 új munkahelyet teremt. Az új dolgozók többsége a termelésben kap munkát többségében magasan képzett szakmunkásként, gépbeállítóként és karbantartóként.Az gyár biztosítja az SMR Hungary számára a fejlett technológiát, a magasan képzett munkaerőt és a jelentős tudásbázist, mely lehetővé teszi a cég számára további megrendelések magas színvonalú teljesítését.

Az eseményen részt vett Botos Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium külgazdaságért felelős helyettes államtitkára, aki elmondta, hogy a hazai gazdaság fejlődése érdekében olyan tudásintenzív beruházásokra van szükség, amelyek egyértelműen erősítik az ország gazdaságát! Az ITD közreműködésével 2009-ben négy autóipari és autóipari alkatrész-gyártó beruházás valósult meg összesen 78,7 millió euró értékben, melyek 367 új munkahelyet teremtettek. 2010-ben az eddigi három autóipari beszállítói befektetéssel, melyek nagyságrendje megközelíti a 110 millió eurót, már 775 munkahely jött létre.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.