Új tulajdonosa van a Henkel barcsi gyárának

Nem kell bezárni a Henkel barcsi építőanyag-üzemét, mert a cég vevőt talált a gyárra. Az új magyar tulajdonos megrendelést is kap a Henkeltől.

Sikerrel zárultak a Henkel tárgyalásai barcsi gyárának eladásáról: október 1-től az MPF Holding tulajdonába kerül az építési kemikáliákat gyártó üzem. Az új tulajdonos üzemelteti tovább a gyárat és megrendelést is kap a Henkeltől. A Henkel 2008 elején bejelentett nemzetközi átszervezési programjának keretében döntöttek még tavaly arról, hogy értékesítik az 1998 óta a Henkel tulajdonában lévő barcsi építési kemikáliákat gyártó üzemet.

A konszern döntéséről tavaly év végén tájékoztatták a barcsi dolgozókat, az érdekképviseletet, és tárgyalások kezdődtek az üzemi tanáccsal. A Henkel Magyarország vezetésének a kezdetektől az volt a célja, hogy olyan új tulajdonost találjon, aki folytatja a termelést és munkát ad a dolgozóknak.

A tárgyalások eredményesek voltak, a Henkel arról állapodott meg az MPF Holdinggal, hogy 2009. október 1-től 15 munkatárssal átveszi az üzemet. A Henkel az új tulajdonossal gyártási együttműködést kötött, és az üzem továbbra is gyárt számára termékeket. A többi dolgozó számára, akiket nem vesz át az új tulajdonos, a Henkel a törvényben és a kollektív szerződésben szabottnál kedvezőbb, egyénre szabott "elbocsátási" csomagot nyújt.

A barcsi gyár eladása nem érintik a Henkel egyéb magyarországi tevékenységeit. A piac ellátása az eddig Barcson gyártott termékekkel zavartalanul folytatódik. A Henkel váci és a körösladányi üzeme tovább működik.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.