Új tulajdonos az egykori Tőzsdepalotában

Egy luxemburgi alap veszi át a Magyar Televízió korábbi, Szabadság téri székházát, miután az azt birtokló cég csődbe ment. Hogy mi lesz az impozáns tervekkel, azt senki sem tudja.

Egyezséggel zárult a Magyar Televízió korábbi székházát, a Tőzsdepalotát birtokló kanadai cég csődje, így egy luxemburgi alaphoz került a fővárosi Szabadság téren található épület – tudta meg a Napi Gazdaság.

Az 50 ezer négyzetméter alapterületű épületet 2006-ban vette meg 4,5 milliárd forintért a kanadai Tippin Corporation az állami vagyonkezelőtől, ezt követően 2009-ig az MTV visszabérelte a székházat. A lerobbant épületre impozáns terveket készítettek, többfunkciós hasznosítást álmodtak a kanadaiak, a beruházás azonban nem indult el.

Az épület tulajdonosa 24 millió euró hitelt vett fel az MKB Banktól, de a cég bevételei a tévé kiköltözésével szinte nullára csökkentek, így nem tudott törleszteni. Az MKB követelését egy luxemburgi székhelyű befektetési alapra engedményezte, így a Futura Funds SICAV Plc lett a korábbi fejlesztő legnagyobb hitelezője. A bíróság mostani döntésével az ismeretlen áron gazdát cserélő hitel tulajdonrésszé alakult – emlékeztet a Privátbankár.

Nem tudni, hogy a Futura - a Tippinnel vagy nélküle - belekezd-e fejlesztésbe, esetleg továbbadja a védett épületet, amely a legutóbbi, 2011-es értékbecslés szerint 40 millió eurót, 12 milliárd forintot ér.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.