Új tulajdonos a hazai 'csúcskastélyban'

Új tulajdonossal nyitotta meg a 2014-es évet a röjtökmuzsaji kastélyhotel. Az ország elsőként átadott ötcsillagos kastélyát értesüléseink szerint az elmúlt év decemberében értékesítette három tulajdonosa.

A Szidónia névre keresztelt wellness hotelt másfél évtizede hozta rendbe Derry Márta, aki az óév utolsó napján a Facebookon értesítette barátait és vendégeit a tulajdonosváltásról - írja a Napi.hu. "...a történelem nem kerülte el a röjtöki "röjtött" kastélyt sem - kezdtek elmaradozni először a cégek, azután a vendégek is, a kastély fénye kezdett elhomályosodni - és nem volt lehetőség a kifényesítésre. A mindennapok, melyek korábban örömet és sikert hoztak, egyre inkább átváltoztak küzdelemmé, csalódássá, sikertelenséggé - .. Mindig is a jövőt nézve, rá kellett jönni, hogy az egyedüli megoldás, ami, a kastély a munkatársak és az én jövőmet megmentheti az, ha egy vevőre találunk, aki a jövőbe egy lámpást és az ahhoz tartozó lehetőséget fel tudja mutatni. Nos, ez a terv ismét sikerült."

A Kastélyszálló-Szidónia Röjtökmuzsaj Kft. az elmúlt években egyre gyengébben teljesített: míg a 2010-es árbevétel 232 millió forint volt, 2012-ben ez már csak 180 milliót tett ki. Az utolsó nyereséges év 2011 volt, a profit viszont csak 357 ezer forintra rúgott. Időközben nem sikerült leépíteni a hotel hitelállományát, amely tartósan egymilliárd forint körül alakult. A kastélyt üzemeltető cégben Derry Mártán kívül, Déri András és Szeremley Viktor Gábor - aki egyébként Szeremley Huba borász fia - voltak a tulajdonosok. 

A Szidónia hotel új tulajdonosának neve egyelőre nem ismert, csupán annyit tudni, hogy továbbra is hotelként üzemel majd a kastély és egyelőre a neve sem változik. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.