Új tulajdonos a Gránit Bankban

Kostevc Péter, a Brokernet elnöke vált a Gránit Bank társtulajdonosává a február 24-én megtartott közgyűlés határozata szerint.

Kostevc Péter, a Brokernet elnöke vált a Gránit Bank társtulajdonosává a február 24-én megtartott közgyűlés határozata értelmében. Kostevc Péter 1999-ben üzlettársaival együtt alapította a Brokernetet, amelynek azóta is társtulajdonosa.

A Brokernet és a bank között tavaly október 14-én született stratégiai megállapodás, amelynek értelmében a Brokernet részt vesz a Gránit Bank lakossági és kkv-termékeinek értékesítésében. Az új tulajdonos beszállásával tovább erősödik a stratégiai együttműködés a felek között, kölcsönösen előnyös feltételek mellett – áll a cégek közleményében.

A Brokernet számára így lehetővé válik az új célpiacokon történő megjelenés, valamint lehetőség nyílik újabb termékek értékesítésére és az ebből fakadó további szinergiák kiaknázására. Az együttműködés mindezek mellett támogatja a Gránit Bank működési modelljét, melyben a termékértékesítés jelentős része értékesítési partnereken keresztül történik, míg a pénzügyi műveletek és az értékesítés támogatása online platformokon zajlik.

A Demján Sándorhoz köthető Gránit a 2010-es tulajdonosváltáskor 7 milliárdos mérlegfőösszeggel rendelkezett, amelyet 2011 végére közel ötszörösére, 33,3 milliárd forintra növelt. A mérlegen belül a betétállomány volt az, amely terven felül nőtt: az induláskori 5 milliárdról az év végére több mint 30 milliárd forintra.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.