Új számlázórendszer kisvállalkozásoknak az MKB-nál

Új számlázó és számlanyilvántartó rendszert vezet be július elején az MKB Bank elsősorban kis- és középvállalkozások (kkv) számára – jelentette be a pénzintézet egy csütörtöki sajtóbeszélgetésen.

Új számlázó és számlanyilvántartó rendszert vezet be július elején az MKB Bank elsősorban kis- és középvállalkozások (kkv) számára – jelentette be a pénzintézet egy csütörtöki sajtóbeszélgetésen. Kiss Zoltán Gyula, az MKB üzletfejlesztési menedzsere szerint olyan új szolgáltatást hoztak létre, amely a számlák kiállításán és befogadásán túl képes azok visszakövetésére, kimutatások készítésére.

A rendszer azért lehet különösen optimális az amúgy is költségérzékeny kkv-k számára – vélik a hitelintézetnél –, mert ingyenes. Lényegében egyetlen feltétel, hogy az ügyfélnek legyen MKB NetBankár vagy MKB NetBankár Business elérhetősége. Ilyenkor az e-Pénzügyes rendszer ezen vagy akár egy külön internetes címen is elérhető.

A bank ily módon a vállalkozások könyvelési kötelezettségeit kívánja leegyszerűsíteni. A rendszert a tesztidőszakban beérkező tapasztalatok alapján folyamatosan fejlesztik. Így szeretnének például kialakítani olyan elérhetőséget is, amely csak a könyvelőknek szól. Így a számlázási rendszeren keresztül egy vállalkozás akár a könyvelését is el tudja intézni. Ennek persze az a feltétele, hogy cég összes pénzforgalma e számlán bonyolódjon.

Kiss Zoltán Gyula megjegyezte: induláskor ezres nagyságrendű felhasználóra számítanak. Elsősorban új, induló vállalkozásokat várnak, mert a meglévő cégek meglátása szerint igen konzervatívok, és nehezen váltanak számlázási programot.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.