Új Richter kötvényeket bocsátanak ki

Marad a 25 és egy százalékos állami tulajdonrész a Richterben, így a 2004-ben kibocsátott Richter-kötvényeket szeptemberi lejáratkor nem váltják át a gyógyszeripari cég részvényeire. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő újabb pályázatot hirdet kötvénykibocsátásra és annak refinanszírozására.

AZ Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. nyilvános pályázatot hirdet a a Richter Gedeon részvényeire átcserélhető kötvények lejáratából eredő fizetési kötelezettség refinanszírozására újabb, illetve újabb a Richter részvényeire átcserélhető kötvények kibocsátására - jelentette be szerdán az MNV Zrt.

Mint ismeretes,a Magyar Állam 2004. szeptemberében a Richter Gedeon Vegyészeti Gyár Nyilvános Részvénytársaság („Richter Gedeon”) állami tulajdonban lévő 25 % + 1 szavazati arányt megtestesítő törzsrészvényeire (Richter részvény”) mintegy 639 millió euró összegben, 4,659,373 darab Richter részvényre átcserélhető kötvényt ("Átcserélhető Kötvények") hozott forgalomba intézményi befektetők részére.

Az Átcserélhető Kötvények 2009. szeptember 28-án járnak le. Lejáratkor az Átcserélhető Kötvények tulajdonosai az e kötvényen alapuló követeléseik készpénzben történő kifizetését kérhetik a Magyar Államtól vagy az Átcserélhető Kötvényeket Richter részvényre cserélhetik.

Az MNV közleménye leszögezi: a részvények megtartása révén lehetővé válik, hogy e részvényekre újabb átcserélhető kötvények kerüljenek kibocsátásra biztosítva a 2009. szeptember 28-án lejáró kötvények refinanszírozását.

Az MNV Zrt. megkezdi a refinanszírozás előkészítését az újabb átcserélhető kötvények kibocsátását megszervező befektetési szolgáltató kiválasztására irányuló nyilvános pályázat meghirdetésével.

Az MNV Zrt. olyan befektetési szolgáltatók pályázati ajánlatát várja, amelyek gyakorlattal rendelkeznek a részvényekre átcserélhető kötvények, illetve egyéb hasonló pénzügyi instrumentumok kibocsátásának megszervezésében és lebonyolításában. A pályázatokat július 20-ig lehet beadni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.