Új raktárbázist avatott a Happ Kft.

Új raktárbázist avatott Veszprém közelében a családi tulajdonú, áruszállítással foglalkozó Happ Kft. Az 5500 négyzetméteres egység 430 millió forintból valósult meg, amihez 127,5 millió forint támogatást kaptak.

Több mint 430 millió forint beruházással új, 5500 négyzetméteres logisztikai központot épített a Happ Kft. Márkón. Az áruszállítással foglalkozó cég a fejlesztéshez az Új Széchenyi Terv pályázatán 127,5 millió forintot nyert - közölte a társaság az MTI-vel.

Happ Oliver, a vállalat ügyvezető-helyettese elmondta: a Veszprémtől néhány kilométerre felépült csarnok átrakodóraktárként üzemel majd. A létesítményben raklapos árukat helyeznek el tömbösen és polcrendszereken. A vállalatnak eddig nem volt saját raktárcsarnoka.

Hozzátette: a Happ Kft. jelenleg több mint 50 saját szállítóeszközt üzemeltet.

A tehergépkocsik 80 százaléka EURO 5-ös, 20 százaléka EURO 4-es emissziós normáknak felel meg. Átlagéletkoruk nem haladja meg a másfél évet.

A cég főleg készáru-kiszállítást és alkatrész-beszállítást végez Nyugat-Európa országainak több száz cégétől. A megbízók többsége elektronikai és autóipari beszállító.

A magyar tulajdonban lévő családi vállalkozás 1992-ben alakult. Fő tevékenységük a nemzetközi közúti áruszállítás. A fejlesztésnek köszönhetően 10 fővel nőtt a létszám. A cég jelenleg 80 főt foglalkoztat a régióban.

Happ Oliver közlése szerint a társaság árbevétele tavaly 1,35 milliárd forint volt. Az idei évre 1,5 milliárd forintot terveznek. Hozzátette: az árbevétel már szeptemberben meghaladta a 2011-es évet. A cég stabilan nyereséges - fűzte hozzá.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.