Új pelenkagyárat támogat az állam

Állami támogatással húzza fel Gyöngyösön új pelenkagyárát az amerikai Procter & Gamble. A 19 milliárdos beruházással 150 új munkahelyet teremtenek, és innen látják majd el a térségi, a közel-keleti és az afrikai babákat Pampersszel.

Kormánytámogatással építi fel Gyöngyösön új pelenkagyárát az amerikai Procter & Gamble – erről írt alá megállapodást Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára és Papp Kitti, a cég közép-európai pénzügyi igazgatója.

A zöldmezős beruházás közel 19 milliárd forintba kerül, 150 új munkahelyet teremt, és a P&G második magyarországi termelési egysége lesz, 240 ezer négyzetméteren működik majd. Az 1991 óta Magyraországon jelen lévő vállalat ezer főt foglalkoztat Magyraországon, részben itt van a cég térségi központja, csömöri gyárukban pedig női higiénés termékeket állítanak elő. Az új gyöngyösi gyárban készült Pampers pelenkák a magyar piacon túl az EU egyes országaiban, a közép- és kelet-európai, közel-keleti és afrikai régió országaiban kerülnek majd forgalomba. 

Szijjártó Péter szerint a beruházás a magyar–amerikai sikertörténet újabb fejezete, hiszen Magyarország egy újabb amerikai óriásvállalat jelentős európai gyártóbázisává válik.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.