Új gázmegállapodást akar Bulgária Oroszországgal

Bulgária új gázkereskedelmi megállapodást kötne Oroszországgal. Garanciákat, egyetlen kapcsolattartó céget és legalább tízéves szerződéseket akarnak.

Bulgária újfajta gázkereskedelmi megállapodást akar kötni Oroszországgal, olyat, amely garanciákat tartalmazna a gázszállításra, és kiiktatná a közvetítőket a kereskedelemből - mondta az állami Bulgargaz gáztársaság vezetője, Dimitar Gogov kedden egy gazdasági tanácskozáson. A tárgyalások még a héten megkezdődnek Moszkvában, tette hozzá.

- Éppúgy, ahogy mi garanciákat adunk az ár megfizetésére, a szállító is adjon garanciát, hogy jóhiszeműen teljesíti a szerződést - tette hozzá Gogov. - Jelenleg nincs ilyen garancia - tette hozzá.

A Bulgargaz egyetlen céggel akar kapcsolatban lenni az orosz gázimport ügyében, és ez lehetőleg a Gazpromexport legyen, mondta a Bulgargaz vezetője, hozzátéve: hosszabb lejáratú, legalább tízéves szerződést akarnak kötni. A Gazprom most három, általa ellenőrzött vagy részben birtokolt cégen keresztül szállít földgázt Bulgáriának, így az országnak három szállítási szerződése van, ezek 2010-2012 között lejárnak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.