Új elnök a Magyar Gumiabroncs Szövetség élén

Vezetőváltás a hét legjelentősebb hazai gumiabroncs-forgalmazó céget tömörítő szakmai érdekvédelmi szövetség élén.

Rábai Dániel váltotta a hazai gumiabroncsgyártók szakmai szövetségének (HTA) elnöki székében Urbán Pétert. Az új elnök egyik legfőbb feladatának a hét legjelentősebb hazai gumiabroncsgyártó céget tömörítő szakmai érdekvédelmi szövetség tudásmegosztó szerepének és ismertségének növelését tartja. A Magyar Gumiabroncs Szövetség elnöksége a leköszönő Bridgestone-vezető, Urbán Péter helyére Rábai Dánielt választotta meg elnökének, aki 2004 óta dolgozik az egyik legjelentősebb piaci szereplőnél, a Continental Hungaria Kft.-nél. Az ügyvezető közgazdász, marketing- és szakfordítói ismeretei mellett korábban az Autósház üzletágban, gépjármű-lízing területen, valamint franchise hálózatfejlesztésében is tevékenykedett. Többéves nemzetközi üzletfejlesztési tapasztalat megszerzését követően 2009-ben került a multinacionális vállalat hazai képviseletének élére.

Az új elnök legfontosabb feladatának a biztonságos közlekedés elősegítését, a környezet megóvását és a fenntartható fejlődés támogatását tekinti. Ezen feladatok megvalósítása érdekében egyszerre kíván fókuszálni a Szövetség tájékoztatási szerepének növelésére és a megfelelő szolgáltatási háttér biztosítása érdekében a szakmabeliek, például szakszervizek hatékony támogatására. „A közlekedés biztonságáért és a környezettudatos gazdálkodásért a résztvevők tehetnek a legtöbbet” – fogalmazta meg Rábai Dániel álláspontját.

Magyarországon hét gumiabroncsgyártó képviselteti magát önálló nagykereskedelmi egységgel: Bridgestone, Continental, Goodyear, Hankook, Michelin, Pirelli, Vredestein, egyben ők képezik a HTA (Magyar Gumiabroncs Szövetség) tagságát, és első számú vezetői alkotják a szervezet elnökségét.

Jelenleg három gyártó rendelkezik gumiabroncsgyártással foglalkozó üzemegységgel: Bridgestone (Tatabánya), Hankook (Rácalmás), Michelin (Budapest és Nyíregyháza), és egy (1) gyártó rendelkezik autóipari alkatrészek előállítására szakosodott üzemegységekkel, a Continental. A gumiabroncs iparág belföldi értékesítésének és exportjának tavalyi éves nagysága 365 milliárd forint. Az iparágban foglalkoztatottak száma Magyarországon közvetlenül mintegy ötezer fő, és közvetve több mint 15 ezer fő.

A Magyar Gumiabroncs Szövetség 2011. augusztus 26-án alakult meg Budapesten azzal a céllal, hogy képviselje és megvédje a tagok törvényes érdekeit Magyarországon. A Szövetség – a nemzeti és európai versenyszabályok folyamatos figyelemmel kísérése mellett – segíti a hazai gyártókat és nagykereskedő, elosztóipar képviselőit abban a törekvésükben, hogy a gumiabroncsgyártással és felhasználással kapcsolatos törvények, hazai és európai uniós szabályozások megfelelő szakmai felügyelet mellett készüljenek el. A HTA további célja, hogy a gumiabroncsiparról és a gyártott termékekről ismeretet adjon át a lakosság számára, egyben tájékoztassa a gazdasági és politikai élet résztvevőit tevékenységéről, valamint hogy hozzájáruljon egy megfelelő és globálisan is versenyképes jogi és szabályozási környezet kialakításához.

 

 

Rábai Dániel, az új elnök
Rábai Dániel, az új elnök. Forrás: HTA
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.