Új, külföldi nagyágyúk a magyar tőzsdén

A terveknek megfelelően új részvényekkel bővül a Budapesti Értéktőzsde alig két hónapja indított új piaca, amelyen nagy, külföldi vállalatok részvényeivel lehet kereskedni.

A terveknek megfelelően új részvényekkel bővül a Budapesti Értéktőzsde alig két hónapja indított új piaca, amelyen nagy, külföldi vállalatok részvényeivel lehet kereskedni. A "BÉTa Piac" mától 10 új céggel egészül ki, így többek között üzletet lehet majd kötni az AXA, a Daimler vagy a Fiat papírjaira is. A „bővítés” révén összesen már 20 részvény lesz majd ezen a piacon. A BÉTa Piac forintban, devizaátváltási költségek nélkül biztosít hozzáférést a kínálatban szereplő európai nagyvállalatok külföldi pénznemben kibocsátott részvényeihez.

A már korábban bevezetett részvények és a most megjelenő újabb tíz papír likviditását az Erste Befektetési Zrt. árjegyzőként biztosítja, míg az ügyletek elszámolását a Keler Zrt. végzi. Piaci körök bíznak abban: az is az új platform felé tereli a befektetőket, hogy január 1-től már a BÉTa Piacon vásárolt külföldi részvények is elhelyezhetők a kedvezményes adózást biztosító Tartós Befektetési Számlán (TBSZ).

A tőzsde tájékoztatása szerint egyébként az új piac iránt eddig élénk volt az érdeklődés. Az indulás óta az összforgalom meghaladta az 1,6 milliárd forintot, amelyből a legnagyobb rész a Commerzbankra jutott. (Á. A.)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.