Új típusú motorok gyártásába kezdett a szentgotthárdi Opel

Modelloffenzívába kezd a General Motors, mely 2018-ig 28 új autómodellt és 18 új motort vezet piacra, utóbbiban kulcsszerepet kap Szentgotthárd – mondta a legújabb és immár harmadik motorcsalád sorozatgyártásának elindításakor Joachim Koschnick az Opel európai alelnöke, aki azt is kiemelte, hogy 1991. óta az első nyugati járműipari cégként másfélmilliárd eurót ruházott be Magyarországon a General Mortors.

Solt Tamás gyárigazgató a három hengeres motorok rajtjánál elmondta, hogy tavaly tavaly 354 ezer benzines és dízelmotor készült, az idei terv 400 ezer darab, jövőre félmillió, 2016-ban egymillió motor gördül le a szentgotthárdi szalagról. Eddig 500 új munkatársat vettek fel, de tovább bővül a létszám, mely másfél év múlva eléri az 1500-at. A 700 millió eurós beruházással felépített új flexüzem rugalmas technológiájának köszönhetően akár minden darab más specifikációjú lehet a gyártószalagon.

Az úttörőnek számító General Motors lépésnek is köszönhetően napjainkban a legnépszerűbb márka az Opel, melyből 464 ezer szerepel a járműparkban, és ahogy az értékesítő cég igazgatója, Koncz Gábor lapunknak elmondta, az első félévi eladásokkal is első a márka, mely 68 százalékkal növelte első félévi eladásait.

Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár a ceremónián elmondta, hogy Magyarországon a járműipar 712 vállalata 126 900 munkahelyet jelent, az ágazat adja az export 20 százalékát, az Opelnél a magyar beszállítói arány 46 százalékos.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.