Új programmal erősítenék a KKV-k exportját

EXIM Mikrohitel Kártyát vezet be a Nemzetgazdasági Minisztérium az Eximbank közreműködésével az exportáló, vagy exportőrnek beszállító hazai mikro-, kis- és közepes vállalkozások számára - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter csütörtökön sajtótájékoztatón.

Varga Mihály elmondta, hogy a várhatóan ősztől induló mikrohitel programmal a nemzetgazdaságban jelentős szerepet betöltő kisvállalkozások fejlődését, külpiacra lépését szeretné elősegíteni a kormány, továbbá a kedvezményes hitel azt az exportőr kört célozza, amely nem veheti igénybe a Széchenyi Kártyát.

Nátrán Roland, a Magyar Export-Import Bank Zrt. (Eximbank) vezérigazgatója ismertette: az EXIM Mikrohitel Program keretében a vállalkozások kedvezményes kamatozású folyószámla hitelkeretet és ehhez kapcsolódó bankkártyát igényelhetnek majd a hitelprogramban részt vevő hitelintézetektől. A mikrohitel egy éves futamidőre igényelhető, megújítási lehetőséggel, minimum 10 ezer és maximum 200 ezer euró, illetve 3 millió és 60 millió forint közötti összegben. A hitel kamatának maximális mértéke 4,1 százalék, és a hitelköltség a garancia díjjal együtt sem haladja meg az évi 6,1 százalékot.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.