Új irodaházi folyosó nyílik Budapesten

Az Üllői út Kálvin tértől a reptérig tartó részén húzódhat Budapest legújabb irodafejlesztési övezete – legalábbis erre számítanak az ingatlanosok a Határ út környékére tervezett beruházások tudatában.

Az úgynevezett reptéri tengely – mind elhelyezkedését tekintve, mind árait figyelembe véve – kiemelkedően vonzó lehet a város többi területéhez viszonyítva az irodaházat keresők számára – derül ki a Laurus Irodaházak és a Robertson Hungary ingatlan-tanácsadó irodapiaci felméréséből.

A belvároshoz és reptérhez egyaránt közeli rész könnyebbé teszi a cégekhez egynapos üzleti látogatásra érkezők fogadását. Ráadásul a 3-as metró vonalának tervezett felújítása és különösképp a Határ úti metrómegálló teljes újjáépítése (parkosítással és díszmedencével) jelentősen növelheti majd a városrész presztízsét. A tömegközlekedéssel és a kerékpárral való minél könnyebb megközelíthetőség pedig egyébként is fontos szempont a bérlőknél.

Jelenleg a reptéri tengelyen 226 ezer négyzetméternyi irodaterület bérelhető – a fővárosi 2,5 millió négyzetméterből –, melynek jelentős bővülésére számítanak az ingatlanosok. A hely adottságain túl a terület nagy előnye a bérleti árak olcsósága. Az Üllői út belvároshoz közeli részén a legmodernebb irodaházak bérleti díja havi 3800-4500 forint négyzetméterenként, a reptérhez közeli részeken pedig 2500-3800 forintos árakon lehet irodához jutni. A Belvárosban mindeközben 3800-5700 forint körüli díjak vannak.

A bérleti tarifák mellett az üzemeltetési költségek jelentik az egyik fő szempontot egy iroda bérlésénél. A szerződéskötések idejének átlagos növekedéséből arra lehet következtetni, hogy a cégek jobban körülnéznek a piacon, mielőtt végleg kibérelnek egy irodát – jellemezte a helyzetet Vuk Ágnes, a Laurus Irodaházak projektvezetője.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.