Ügyfeleit nyugtatja a Quaestor utazási irodája

Nem okoz problémát a QuaesTour Utazásszervező és Utazásközvetítő Kft. tevékenységében, hogy csődöt jelentett a Quaestor Financial Hrurira Kft., illetve a Magyar Nemzeti Bank (MNB) részlegesen felfüggesztette a Quaestor Értékpapír-kereskedelmi és Befektetési Zrt. tevékenységi engedélyét.

Pénzüket féltik az ügyfelek

Hétfőn a Quaestor-csoportot kötvénykibocsátásokkal finanszírozó Quaestor Financial Hrurira a Buda-Cash botrány okozta piaci pánikra hivatkozva csődöt jelentett. A jegybank felfüggesztette a Quaestor Értékpapír tevékenységét; a brókercég irodáinál sorok állnak. A részletekért klikkeljen folyamatosan frissülő hírösszefoglalónkra.

A QuaesTour turisztikai igazgatója, Végh Balázs az MTI érdeklődésére kedden hangsúlyozta, hogy a QuaesTour a kötvénykibocsátást végző cégtől független, önálló jogi személyiségű társaság. Ezért nincs probléma az utazásszervező cég működésével – mondta az igazgató.

A Quaestor Financial Hrurira hétfőn jelentett csődöt. A döntést azzal indokolták, hogy a Buda-Cash-botrány olyan pánikot okozott az értékpapírpiacon, amely lehetetlenné tette a piac normális működését. A kialakult pánik során pedig ügyfeleik olyan mennyiségű kötvényt kívántak értékesíteni, amely meghaladja a Quaestor-csoport likvid pénzügyi eszközeit, ezért az állam segítségét kérték.

Ugyanakkor az MNB részlegesen felfüggesztette a Quaestor Értékpapír tevékenységi engedélyét és kilátásba helyezte, hogy felügyeleti biztost rendel ki az intézményhez. Az MNB a cégnél hétfőn indított célvizsgálat során szabálytalanságokat észlelt a társaságnál – közölte a nemzeti bank. A bejelentést követően a Questor kereskedését a tőzsdén is felfüggesztették.

Kedd délután felügyeleti biztost rendelt ki a Quaestor Értékpapír Zrt.-hez a Magyar Nemzeti Bank. (Közleményüket itt olvashatják.)

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.