Úgy válogat levelet a Posta, mint a szél

A Magyar Posta Zrt. új gépsort állított üzembe a budaörsi országos logisztikai központban a levélküldemények feldolgozásának modernizálására.Az új levélfeldolgozó gép ünnepélyes átadásán Németh Lászlóné nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyekért felelős államtitkár hangsúlyozta, hogy az elmúlt időszakban új pályára állították a Magyar Fejlesztési Bankot, a takarékszövetkezeti rendszert és a Magyar Postát, mindháromnál átfogó külső és belső modernizációs programot indítottak el, és megkezdődött a rendszerszintű összehangolásuk.

Szarka Zsolt, a Magyar Posta Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy a budaörsi központban két évvel ezelőtt indult beruházás teljes összege nettó 5,1 milliárd forint, amelyet önerőből biztosítottak, ebből a modern levélfeldolgozó gépsor mintegy 4,2 milliárd forint, az épületátalakítás, épületgépészeti és egyéb informatikai beruházás pedig nettó 900 millió forint.

Az államtitkár példaként említette, hogy egyre több postai ügyet lehet az interneten intézni, számos kistelepülésen a közigazgatási ügyek elindítását megkönnyítő terminálok és ingyenes wifiszolgáltatás érhető el, és az ősszel elindult a mobilalkalmazásra írt iCsekk szolgáltatás. Hamarosan a csekkek bankkártyás postai befizetése sem minősül majd készpénzfelvételnek, valamint a napokban mutatták be a posta csekkbefizető automatáját, amelyből az igényekhez igazodva egyre többet állítanak majd üzembe – mondta Németh Lászlóné. Bámulatos, hol tart már a tudomány.

Az új gépsort az olasz Selex cég szállította – mondta a vezérigazgató. A teljes rendszer naponta több mint hárommillió levél automatikus válogatására alkalmas, segítségével nemcsak a kézbesítő járások szerint képes a rendszer szétválogatni a leveleket, hanem egy adott járáson belül, a cím alapján is rendezi a küldeményeket – ismertette a részleteket a vezérigazgató. Az új rendszernek köszönhetően a Magyar Posta a következő években számos olyan új szolgáltatással tudja bővíteni portfólióját, amelyek ötvözik a hagyományos postai szolgáltatások és a digitális világ kínálta lehetőségeket – mondta Szarka Zsolt. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.