Tűzszünet a VÉSZ-Lidl csatában

A Vállalkozások Érdekvédelmi Szövetsége (VÉSZ) felfüggeszti a Lidl elleni akcióit a német nagykövetség közvetítésével folyó tárgyalások idejére - mondta Éliás Ádám.

A VÉSZ az elmúlt időben az ország több pontján tiltakozó akciót tartott, mert többször előfordult, hogy a Magyarországon épült Lidl áruházak kivitelezőit nem fizették ki. A szövetség hétfői közleményében emlékeztet arra, hogy a Német Szövetségi Köztársaság budapesti nagykövetsége tárgyalásra hívta a Vállalkozások Érdekvédelmi Szövetsége (VÉSZ) elnökét, a Lidl ügy megoldása érdekében.

Az első tárgyalás a nagykövetségen múlt kedden zajlott le, ahol a nagykövetség részéről Uwe Koch követségi tanácsos és Badics Beáta asszisztens, a VÉSZ-től pedig Éliás Ádám elnök, valamint Gedeon János és Szűcs Gábor megbízott alelnökök vett részt - írja közleményében a VÉSZ.

Az érdekvédelmi szövetség tájékoztatása szerint Uwe Koch tájékozódott azokról az okokról, amelyek ahhoz vezettek, hogy a Lidl a Budapest, III. kerület Bécsi úti áruházának VÉSZ-tag építői egyetlen forintot sem kaptak munkájuk ellenértékeként. A VÉSZ közlése szerint a követségi tanácsos elmondta, hogy a Lidl kérte fel a nagykövetséget a közvetítésre a konfliktus megoldása érdekében, és megkérdezte, hajlandó-e a VÉSZ elfogadni ezt a közvetítést, és részt venne-e a nagykövetség, a Lidl kompetens vezetői és a VÉSZ részvételével tartandó tárgyaláson.

A közlemény szerint a VÉSZ elnöke megköszönve a közvetítést, azt válaszolta, hogy csak abban az esetben látja értelmét, ha a Lidl részéről valóságos és komoly szándék van a helyzet megoldására, és nem az akadályokat keresi a megoldás elutasítása érdekében. A  követségi tanácsos biztosította a VÉSZ vezetőit, hogy a Lidl részéről valóban komoly szándék áll fenn a konfliktus mielőbbi és végleges megoldása érdekében, a nagykövetség a közvetítést csak ennek tudatában vállalta el - írja közleményében az érdekképviselet.

A VÉSZ közlése szerint december 21-én demonstrációt tartanak Budapesten, a Kossuth téren, ahová rendőri felvezetés mellett a Szigetszentmiklóson lévő Lidl logisztikai központtól indul az autókonvoj. A demonstráción petíciót adnak át az Országgyűlés elnökének, a miniszterelnöknek és a parlamenti pártok frakcióvezetőinek a magyar gazdaságot a nemzetközi pénzügyi válságnál súlyosabban érintő lánctartozások okainak kiküszöbölése, a folyamatban lévő ügyek orvoslása érdekében. Éliás Ádám hangsúlyozta: a december 21-ei demonstrációval a lánctartozások megoldására kívánják felhívni a figyelmet.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.