Tűzijátékra készül a vasút: vonatozás féláron

Féláron utazhatnak az augusztus 20-i fővárosi ünnepi eseményekre készülők vasúton. A tűzijáték után Budapestről is és Debrecenből is mentesítő vonatokat indít a MÁV-Start.

Alkalmi menettérti kedvezménnyel utazhatnak a MÁV-Start és a GYSEV vonatain a budapesti fejpályaudvarokra az augusztus 20-i Szent Jobb körmenetre, a Szentmisére valamint a tűzijátékra tartók. Az ötven százalékos kedvezmény kizárólag belföldi utazásra, másodosztályon vehető igénybe, az első osztály igénybevétele esetén a teljesárú kocsiosztály-különbözeti díjat meg kell fizetni.

A MÁV-Start közlése szerint a kedvezményes utazás lehetősége augusztus 19-én nyílik meg: az odautazást augusztus 20-án, Budapestre menetrend szerint 20 óráig megérkező vonattal, a visszautazást pedig augusztus 21-én éjfélig óráig kell befejezni.

A félárú menettérti jegy a visszautazásra külön megjelölés nélkül érvényes, tehát nem kell a menetjegyeket lebélyegeztetni.

A tűzijáték után - a várhatóan megnövekvő utasforgalom megfelelő kiszolgálásának érdekében - a Nyugati pályaudvarról mentesítő vonat indul Szegedre 23 óra 30 perckor, Tatabányáról Oroszlányba pedig (csatlakozva a Déli pályaudvarról 23 óra 21 perckor induló és Tatabányára éjfél után 12 perccel érkező vonathoz) augusztus 21-én nulla óra 20 perckor. A debreceni Virágkarneválról és tűzijátékról visszautazók eljutását segítve is indít mentesítő vonatokat a személyszállító vasúttársaság. Debrecenből 21 óra 31 perckor Szolnok irányába, 22 és 23 óra között pedig különböző időpontokban Nyírábrány, Nagykereki és Mátészalka és Tiszalök állomásokra.

A tűzijátékról hazatérők utazásának megkönnyítése érdekében egyes vonatokat a menetrendben meghirdetettnél hosszabb útvonalon közlekednek majd. A Debrecenből 22 óra 45 perckor induló vonatot Tiszafüred helyett Füzesabonyig, a Kőbánya-Kispestről 22 óra 32 perckor induló vonatot Kunszentmiklós-Tass helyett Kiskunhalasig, a Déli pályaudvarról 23 óra 21 perckor induló vonatot Komárom helyett Győrig, illetve szintén a Déli pályaudvarról 23 óra egy perckor induló vonatot Pusztaszabolcs helyett Dunaújvárosig.

Az augusztus 20-i ünnep kapcsán az idei évben nem változik a vonatok közlekedési rendje. A MÁV-Start a legnagyobb utasforgalmat lebonyolító vonalakon a kényelmesebb utazás érdekében a vonatok szerelvényeit megerősítve, több járművel közlekedteti.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.