A Google dolgozói imádják a főnöküket

A Google dolgozói minden bizonnyal tűzbe mennének Larry Page-ért, vezérigazgatójuk megítélése ugyanis 97 százalékuk körében egyértelműen pozitív. Ezzel az elismertséggel Page lett az amerikai Glassdoor munkaerő-piaci portál versenyének idei nyertese. A felmérés anonim és önkéntes volt a vállalati alkalmazottak körében, ami nagyban növeli a díj értékét.

A véleményeket egy éven át folyamatosan gyűjtötték, így azok egy-egy vállalat életének jobb és rosszabb periódusait is átölelhetik. Page-nek tavaly gyengébben ment, 11. volt, de az idén sikerült új híveket szereznie magának. Ellentétes pályát futott be a 2014-es győztes, Jeff Weiner, aki felülmúlhatatlan, százszázalékos teljesítménnyel hódította el a pálmát, de a világ legnagyobb üzleti közösségi hálózatát, a Linked-Int irányító menedzsernek most sikerült 7 százaléknyi ellenszavazatot besöpörnie, ezzel együtt is jó volt a 12. helyre.

Az idei második, a Nike vezérigazgatója is 97 százalék feletti eredményt ért el, s Mark Parker csak hajszállal szorult Larry Page mögé. Magyar szemmel nézve hatalmas meglepetést jelent a Texas és Új-Mexikó államokban 370 szupermarketet üzemeltető, nyolcvanezer főt foglalkoztató H-E-B vezérének, Charles Buttnak a harmadik helye. Aligha valószínű, hogy bármelyik magyar kiskereskedelmi lánc vezérigazgatóját ekkora népszerűség övezze dolgozói körében. A 110 éves múltra visszatekintő, 21 milliárd dolláros éves forgalmat lebonyolító vállalkozás titka – hatalmas mérete ellenére – családi jellege lehet. A céget a 1900-as évek elején Howard Edward Butt futtatta fel, tiszteletére a monogramját választották a vállalat nevéül.

Az első ötven legmegbecsültebb vezérigazgató között harminc új arc van, ami a siker mulandóságára utal. Az internetes generáció képviselői friss szeleket, új vállalatvezetési kultúrát hoztak magukkal, s ennek sikere vissza is tükröződik a listán elfoglalt helyezésekből is. A vállalati légkörnek és cég iránt érzett egészséges lojalitásnak mindenesetre jót tesz a pozitív visszacsatolás, a vezetők rátermettségének elismerése.

A Bloomberg nem tudott szoros összefüggést kimutatni a cég sikeressége és vezetőjének dolgozói megítélése között. A kettő ugyanis elválik egymástól. Igaz, céges juttatások sokat nyomnak a latban: napi háromszori ingyenes svédasztalos étkezést például különösen nagyra értékelték a Google dolgozói. A lista szomorú képet fest, ha azt nézzük, hogy a csupa mosolygós férfiarc között egyetlen nő sem tűnik fel a top 50-ben. A tavaly a 35. helyen végzett Sharen Turney, a Victoria’s Secret női fehérneműlánc főnök asszonya, illetve az 50. helyre sorolt Yahoo!-vezér, Marissa Mayer egyaránt lemaradt az idei listáról.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.