Turizmusbankot alapítana a kormány

A Nemzetgazdasági Minisztérium turizmusfejlesztési koncepciójában mintegy 3 év után ismét felbukkant egy Turizmus Bank létrehozásának ötlete - írta csütörtöki számában a Világgazdaság.

"A pénzügyi válság következtében különösen nehézkessé vált a hosszabb távú befektetésnek minősülő, a konjunktúrának és más, a szektoron kívül álló hatásoknak kitett turisztikai fejlesztések banki finanszírozása. Erre ad választ a Turizmus Bank koncepciója, de emellett törekedni kell arra, hogy különböző támogatott hitelkonstrukciókkal minél több bank részéről is váljon elérhetővé a turisztikai projektek finanszírozása."

A tárca a Világgazdasággal azt közölte: nem egy önálló bank létrehozása a cél, hanem egy meglévő állami bank tevékenységi körét szeretnék bővíteni osztrák minta alapján. A lap felidézte: a Fidesz turisztikai munkacsoportjának vezetője, Bánki Erik legutóbb 2010-ben beszélt arról, hogy külföldi mintára Magyarországon is létre kellene hozni egy olyan bankot, amely részben az állam, részben kereskedelmi bankok tulajdonában lenne, és kifejezetten a turisztikai ágazat finanszírozását szolgálná.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.