Turizmus: 2-2,5 milliárd forint adóteher-csökkenés a szállásadóknak

Csökkentek a szállásadók adóterhei: a turisztikai ágazatban a 18 százalékos bevezetése 2-2,5 milliárd forint forrást szabadít fel.

A turisztikai szállásadók számára 2-2,5 milliárd forint adóteher-csökkenést jelent a szálláshely-szolgáltatás kedvezményes, 18 százalékos adókulcsa - közölte Oláh Lajos. A Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium (KHEM) államtitkára kifejtette: a válságkezelés a kormány és a szakma feladata egyaránt, a kabinet mindent megtesz annak érdekében, hogy a turisztikai vállalkozások megőrizzék versenyképességüket.

Emlékeztetett arra is: a kormány a közelmúltban döntött arról, hogy a szálláshely szolgáltatás a kedvezményes, 18 százalékos áfakulcs alá kerül már júliustól. Ezzel a turisztikai ágazat egy nagyon jelentős szegmense, a szállodaipar kapott kormányzati segítséget.

A kormányzati intézkedés növelte az esélyt arra, hogy a külföldi turisták hazánkat Magyarországot válasszák, és nagyobb az esély a belföldi turisták itthon tartására is.

A politikus szólt arról, hogy a válság a turizmus ágazatot sem kímélte: az idén jelentős - 10-12 százalékos - visszaesést tapasztalható országos szinten. Hajdú-Bihar megyében az országos átlagnál jobb a helyzet, de itt is visszaesés tapasztalható.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.