Túlteljesített a Bilfiger

Németország második számú építőipari csoportja, a Magyarországon is érdekelt Bilfinger Berger erőteljesen növelte nyereségét és teljesítményét tavaly,

Apró szépséghiba, hogy a megrendelései viszont csökkentek az egy évvel korábbihoz képest. Ezért idén már profitjának stagnálására számít a vállalatcsoport egyszeri tételek nélkül számolva. Az elvégzett munka értéke 16 százalékkal 10,74 milliárd euróra emelkedett, az adózott eredmény 49 százalékkal 200 millió euróra nőtt, igaz, ebben benne volt egy üzletrész-eladás is. Az üzemi eredmény 298 millió euró volt, 30 százalékkal több az egy évvel korábbinál. A beérkezett megrendelések értéke viszont 9 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól, 10,31 milliárd eurót tett ki.

Az idei évben 10 milliárd eurót vár a cég az elvégzett munka ellenértékeként, az üzemi eredmény 250 millió euró, az adózott eredmény 140 millió euró körül alakulhat, vagyis annyi lesz, mint a tavalyi eredmények a rendkívüli tételek nélkül számolva, a kedden megjelent beszámoló és előrejelzés szerint.

Magyarországon a Bilfinger Berger egyebek közt az M6-os autópálya második fázisa, a Dunaújváros és Szekszárd közötti 65,1 kilométeres szakasz megépítésében vesz részt. A csoport részt vett az M6-os autópálya Érdi tető-Dunaújváros közötti szakaszának építésében is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.