Rázós áron adják a Chevrolet Voltot

Nem lesz olcsó a Chevrolet Volt: az új elektromos autó 40 ezer dolláros áron (9 millió forint) kerül az amerikai piacra.

A General Motors kocsija európai verziójának, a később piacra kerülő Opel Ampera elektromos autónak az ára még ismeretes. A Volt az idei év végén, az Ampera 2011 végén kerül piacra.  A 40 ezer dolláros ár a prémium kategóriába helyezi a Chevrolet Voltot az amerikai piacon, a VW Touareg, az Audi TT, illetve a BMW 3-as szériája magasan felszerelt modelljeinek szintjére. A prémium kategóriás Cadillac márkából három modellt is lehet 40 ezer dollár alatt kapni.

A Volt vásárlásához azonban állami támogatás vehető igénybe 7500 dolláros adójóváírás formájában. A Volt nem benzin-elektromos hibrid hajtáslánccal, hanem tisztán elektromos hajtással rendelkezik. A beépített benzinmotor kizárólag az akkumulátorok töltésének célját szolgálja. A GM ezért a beépített benzinmotort "hatótáv növelő aggregátnak" nevezi.

A kocsiból az első teljes évben, 2011-ben 10 ezer darabot, 2012-ben pedig 30 ezer darabot készül gyártani a General Motors.

Chevrolet Volt: áramvonalas karosszéria és hajtásrendszer
Chevrolet Volt: áramvonalas karosszéria és hajtásrendszer
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.