Tulajdonosi kölcsönt kap a Bábolna Ménesbirtok

Meglévő banki tartozásának kiváltásához 340 millió forintos tulajdonosi hitelt kap a Bábolna Ménesbirtok Kft. a nemzeti vagyonkezelőtől.

A Bábolna Ménesbirtok Kft. 340 millió forint tulajdonosi kölcsönt kap a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-től (MNV) a kormány december 22-i  határozata szerint – olvasható a Határozatok Tárában. A piaci kamatokkal nyújtott hitelt a Bábolna Ménesbirtok Kft. a CIB Bank Zrt.-nél fennálló hitelének visszafizetésére fordíthatja, miután a hitelintézet úgy ítélte meg, hogy  bizonytalanná vált a kölcsön visszafizetése, így a szerződésben foglalt jogával élve lejárttá tette azt.

December első felében Benedek Fülöp, az MNV Zrt. vezérigazgató-helyettese arról tájékoztatta az Országgyűlés  mezőgazdasági bizottságát, hogy a társaság a banki hitelt az alaptevékenységének finanszírozására, vagyis a lovaglás, a lovas  kultúra, a turizmus elősegítésére és a műemléki épületek fenntartására vette fel.

A kormány döntött abban is, hogy az MNV hosszabbítsa meg a Ceglédi Gyümölcstermesztési Kutató-Fejlesztő Intézet Kht.-nek adott  tulajdonosi kölcsönt 2009. október 31-ig. A hitel fedezete egy ceglédi belterületi ingatlan - áll a határozatban -, de a többi  feltétel változatlan.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.