Túl a kétmilliárdos forgalmon a Mapei

A második negyedévet 32 százalékos növekedéssel, 2,05 milliárd forint árbevétellel zárta a Mapei Kft. - közölte az építőipari segédanyagokat, valamint víz- és hőszigetelőket gyártó társaság

Az első negyedéves árbevétel - 64,4 százalékos növekedés mellett - 1,34 milliárd forint volt, így az első félév teljesítménye 3,39 milliárd forint. A teljes múlt évben 6,1 milliárd forint árbevételt ért el a társaság, 15 százalékkal többet, mint 2012-ben.

A közlemény idézi Markovich Béla ügyvezetőt, aki úgy véli, hogy érezhetően megmozdult a lakossági piac. Úgy tűnik, hogy a lakosság jobban bízik a jövőben és a megtakarításait újra felújításba fekteti.

A Mapei Kft. 1991-ben alakult, az olasz anyavállalat, a Mapei S.p.A. leányvállalataként. Egy gyára működik Sóskúton. A társaság 145 alkalmazottal dolgozik jelenleg.

A Milanóban 1937-ben alapított Mapei a világ legnagyobb építőipari ragasztókat, fugázókat és szigetelőanyagokat gyártó cége. Jelenleg a csoport a világ 5 kontinensén 31 országban tevékenykedik, 68 leányvállalatból és 63 gyártóegységből áll. A 7500 alkalmazott évi 20 ezer tonna terméket állít elő. A múlt évi árbevétele - 10 százalékos növekedéssel - 2,3 milliárd euró volt.


Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.