Trükköznek a Szép-kártyával - Sült kolbász igen, nyers hús nem!

A Magyar Nemzet cikke szerint akár nyers húsért is lehet Szép-kártyával fizetni a hentesnél. A konstrukciót nem erre találták ki. Sült kolbászt igen, de lapockát nem - mondja a szaktárca.

Kibúvót keresnek a Szép-kártya felhasználásával kapcsolatos szabályok alól egyes kereskedők- írja a Magyar Nemzet szombati száma. A szaktárca szerint az ellenőrzések folyamatosak, ám több tízezer elfogadóhelyet lehetetlen minden pillanatban figyelni.
Húsáruért mentem a henteshez, amikor megláttam egy táblát, amelyik azt hirdette, hogy Széchenyi-pihenőkártyát (Szép-kártya) is elfogadnak az üzletben – mesélte a lap olvasója, aki furcsállta a feliratokat, ezért rá is kérdezett arra, hogy mit vásárolhat az üzletben az ilyen célra egyébként nem használható, ugyanakkor vendéglátásra igénybe vehető pihenőkártyával. – Bármit – érkezett a válasz. Az olvasó rákérdezett, hogy ez biztosan így van-e, hiszen csak nyers húsokat árulnak, mire a „persze, hiszen ez is vendéglátás” választ kapta a kereskedőtől.

Több olyan hentes van az országban, amelyik Széchenyi-pihenőkártya-kibocsátókkal szerződött, így elfogadhatja a plasztiklapot. Kérdés, hogy ezek közül mennyi az, amelyik betartja a kártya használatával kapcsolatos feltételeket. 

A Nemzetgazdasági Minisztérium szerint  a Széchenyi-pihenőkártya vendéglátás alszámlájáról kizárólag meleg étel, készétel vásárolható. Mivel ilyet több hentes is árul – hiszen sokuk rendelkezik sütődével és készít grillcsirkét vagy éppen sült kolbászt –, az ilyen üzlet jogszerűen köthet Szép-kártya-elfogadóhelyi szerződést. Az viszont a szolgáltató felelőssége, hogy szabályosan fogadja-e el a plasztiklapot, vagyis csak azokat a termékeket és szolgáltatásokat értékesíti-e Szép-kártyával, amelyeknél ezt ténylegesen meg is teheti. A nyers hús árusítása nyilvánvalóan nem tartozik ezek közé – áll a tárca válaszában.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.