Tranzakció megbízás nélkül

Hetvenmillió forintos bírságot szabott ki az Equilor Befektetési Zrt.-re a jegybank, mert egy vizsgálat során kiderült: a cégnél ügyfélmegbízás hiányában hajtott végre tranzakciókat olyan eszközökkel, amelyek nem a befektetési cég, hanem az ügyfelek tulajdonában voltak.

Az előzetes ügyfél-tájékoztatásra, a nyilvántartások vezetésére, az adatszolgáltatási és bejelentési kötelezettségre, a portfóliókezelési és közvetítői tevékenységre, s az informatikai rendszerek működésére vonatkozóan több hiá-nyosságot is feltárt az ellenőrzés, de a legnagyobb súlyúak a megbízás nélkül kezdeményezett tranzakciók voltak. Ugyanakkor a jegybank a közleményében azt is leszögezte, hogy vizsgálata szerint a társaságnál feltárt szabályszegések az ügyfeleknek nem okoztak kárt, valamint a hazai tőkepiac biztonságos működését nem befolyásolták.

Nem találtak ügyfélpénzek eltulajdonítását eredményező visszaélést sem. Az MNB fogyasztóvédelmi szempontból is vizsgálta a céget, kiderült, hogy a panaszkezelési szabályzata hiányos volt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.