Trafikügy: ki hazudott Szekszárdon?

Horváth István szekszárdi polgármester tagadja, hogy bármiféle egyeztetés történt volna náluk. A szekszárdi koncessziós listán azonban érdekes neveket találunk.

Hazugság a helyi trafikügyről kitálalt szekszárdi fideszes képviselő minden állítása – mondta Horváth István, a város fideszes polgármestere, akiről Hadházy Ákos párttársa azt állította, hogy a helyi Fidesz-frakcióval véleményeztette a pályázók listáját. A polgármester szerint sem frakcióülés, sem egyeztetés nem volt az ügyben.

Ehhez képest a Szekszárdon kiosztható 17 koncesszióból az olvasóink beküldött megállapításai szerint legalább nyolcat fideszes kapott, további kettőt a Tabán trafikhoz kötnek, és egyet a CBA-hoz. A beazonosíthatóság és a bizonyítás azonban nehéz, miután a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. (NDN) csupán a nyertesek nevét szerepelteti a listáján, és nem ad meg más adatot.   

Tudjuk például, hogy egy koncessziót kapott bizonyos Horváth Zsuzsanna Szekszárdon. Az egyelőre talány, hogy csak véletlen névezonosságról van szó, vagy a koncessziógyőztes azonos a polgármester-országgyűlési képviselő Zsuzsanna nevű testvérével. Ő egyébként Horváth István feleségével együtt jelenleg is társtulajdonosa a Nagydorogra bejegyzett Horváth Sport Kft.-nek. (A cégben 2010-ig a Fidesz helyi vezetője is cégtulajdonos volt.)

Biztosnak tűnik viszont, hogy Szekszárdon (illetve Öcsénben és Várdombon) is trafikkoncessziót szerző Fajszi Sándor Dr. Fajszi Lajos szekszárdi fideszes képviselőnek és egyben a VOSZ Tolna megyei elnökének lehet a testvére. Közös cégük, az F-1 Group Kft. érdekessége még, hogy a főtevékenység-szerűen ingatlannal foglalkozó cég tevékenységi körébe 2013. február 10-én, azaz a trafikpályázat idején, ám jóval az eredményhirdetés előtt került be a dohány kiskereskedeleme is. 

Két koncessziót nyert bizonyos Beréti Zsolt Szekszárdon. Hogy fura névazonosság-e, nem tudni, mindenesetre Dr. Beréti Zsoltnak hívják a Szekszárd melletti Cikó kistelepülés képviselőjét. A cégbírósági adatok szerint ő korábban a Tolna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara egyik vezető tisztségviselője volt. 

Egy koncesszióhoz jutott egy bizonyos Csötönyi József. Cégbírósági iratok egyetlen ilyen nevű szekszárdi vállakozót említenek, akinek az egyik cégében kültag Dr. Csötönyi Tünde, aki korábban a Századvégnél is tanult, illetve Rákay Kálmán "Philippel" közösen társtulajdonosok voltak a Contact Media Kft.-ben. Csötönyi Tünde ma a Budapest Főváros Kormányhivatala Oktatási Főosztályvezetője.Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.