Trafikok: újabb szál vezet Lázár városába

A trafikügyben már a kezdetekkor érintett hódmezővásárhelyi céghez, a Continentalhoz vezetnek a szálak kilencven trafik ügyében. A cégadatokból úgy tűnik, még lehet pár.

Egyetlen bajai lakásba 26 új trafikoscéget jegyeztek be, amelyek összeségében mintegy 90 új nemzeti dohányboltot üzemeltethetnek – írta a Hvg.hu. A szálak ez esetben (is) a Continentalhoz vezetnek. Ez a cég az, amelyről már tudható: részt vett a trafiktörvény megalkotásának folyamatában. Sánta János, a cég vezetője ugyanis (miután kiderült, hogy a jogszabály egyik változatát egy "Sánta János névvel regisztrált felhasználó gépén hozták létre") elismerte: valóban egyeztettek vele a tervezetről.

Később, a pályázatok eredményének megismerése után a Continental Zrt. közleményt adott ki, amelyben leszögezték: túlzóak az állítások, hogy jelenlegi vagy korábbi munkavállalóik jelentős részesedést szereztek volna a koncessziókból. Hangsúlyozták, hogy nem tilthatták meg senkinek az indulást, és természetesnek vélték, hogy az iparágban jártas személyek nyertek koncessziót. Ez a Baján bejegyzett cégeknél is így történt.

A vadonatúj trafikcégeket az idén februárban alapított Tra-Kord Kft. székhelyén jegyezték be – a társaság egyik tulajdonosa a hódmezővásárhelyi Megykó Kft. Ez utóbbi cégnek a vezetői és tulajdonosai Kocsis István és Megyeri Mária, a hódmezővásárhelyi Continental dohánygyár forgalmazó cégének, a Tabán Trafiknak a vezető munkatársai (igazgató, illetve felügyelőbizottsági tag). Az ingatlan Werner Ferenc László tulajdona – ő az egyik alapítója a Tabán Trafiknak.

Werner és Kocsis maguk is alapítottak egy közös Bt.-t, az egyiket a 26 Bajára bejegyzett közül (a trafikot csak egyéni vállalkozó vagy betéti társaság üzemeltetheti) – kettőjüknek együtt ugyanis 7 koncesszió jutott. Maguk vagy rokonaik, illetve még egy – ismét a Tabán Trafikhoz köthető – személy szinte mindegyik társaságban szerepelnek vagy kül-, vagy pedig beltagként is (attól függően, éppen kinek a koncessziójáról van szó).

Azt egyelőre nem tudni, hogy a Continentalhoz is köthető kör lehet-e bővebb. Annyi azonban bizonyos: a Megykó Kft.-nek nem csupán ez a koordinációs feladatokat ellátó bajai cég a befektetése: 2013 márciusában egy debreceni trafikos cégbe szálltak be, áprilisban pedig Szegeden alapítottak egyet.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.