Trafikmutyi: nyomoz a főügyészség

A Központi Nyomozó Főügyészség személyes adattal való visszaélés miatt nyomozást rendelt el a trafikkoncessziókra kiírt pályázat kapcsán.

Nyomozást rendelt el a Központi Nyomozó Főügyészség hétfőn a trafikpályázatok ügyében személyes adattal való visszaélés miatt, ugyanakkor a hivatali visszaélés, a vesztegetés és a befolyással üzérkedés bűncselekmények gyanúját nem találta megalapozottnak – közölte Keresztes Imre főügyész az MTI-vel.

A főügyész közleményében azt írta: a főügyészség "országgyűlési képviselők és magánszemélyek feljelentései nyomán – miután a május 3-án elrendelt feljelentéskiegészítés során beszerzett adatok alapján a személyes adattal visszaélés vétsége gyanúját nem lehetett kizárni – a mai napon személyes adattal visszaélés vétségének gyanúja miatt nyomozást rendelt el".

Keresztes Imre ugyanakkor hangsúlyozta: a hivatali visszaélés, a vesztegetés és a befolyással üzérkedés bűncselekményének gyanúját a feljelentéskiegészítés nem támasztotta alá, így e vonatkozásban nem rendeltek el nyomozást.

Mint emlékezetes: a Hvg.hu hetekkel ezelőtt hírt adott arról, hogy Hadházy Ákos fideszes szekszárdi önkormányzati képviselő egy diktafonnal rögzítette, ahogy párttársai egy informális frakciógyűlésen sorra vették, a helyi trafikpályázók közül ki fideszes és ki nem. A március végén készült felvétel tanúsága szerint Horváth István szekszárdi polgármester és a frakciótagok rendelkeztek a helyi jelentkezők listájával és lakcímükkel. Később a megbeszélésen fideszesnek minősített jelöltek, többek között így Horváth István polgármester húga is trafikot nyertek.

A trafikbotrány során a területet felügyelő Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) sokáig csak hallgatott. Később Németh Lászlóné fejlesztési miniszter közölte: nem látja indokoltnak, hogy vizsgálatot rendeljen el a trafikpályázatot előkészítő Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt.-nél az ügyben. A területet felügyelő miniszter szerint a trafikpályázat lebonyolítása során minden a hatályos jogszabályok szerint történt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.