Újra NN lesz az ING Biztosító

Bevezeti az amszterdami tőzsdére biztosítási és befektetéskezelői érdekeltségét az ING, az NN Group N.V.-t, amelyhez a magyar ING Biztosító is tartozik. Sajtóhíreket megerősítve mindezt a holland ING jelentette be. Az ING tisztán bankként működik majd tovább, miután a részvények többségétől, így a biztosítási tevékenységtől is 2015 végéig, a maradéktól pedig 2016 végéig megválik.

A tőzsdei bevezetéssel megvalósul az ING csoport azon korábban is hangoztatott célja, hogy  a biztosítási és vagyonkezelő üzletágai önállóan működjenek tovább, a megújult ING csoport kizárólag banki tevékenységet folytasson, az NN pedig biztosítóként önállóan működjön tovább. 

 A magyarországi ING Biztosító a jövőben NN Biztosító néven fog változatlan formában tovább működni – tehát az NN Csoport tőzsdei bevezetése közvetlenül nem érinti a magyarországi ING Biztosító Zrt. ügyfeleit.(A cég így tulajdonképpen csak visszakapja régi márkanevét).

Ralph Hamers, az ING vezérigazgatójának szavai szerint z NN Csoport tőzsdei bevezetésével az ING egy tisztán banki tevékenységet végző társasággá válik. Az NN Csoport számára mindez azért fontos, mert így válhat önálló, az ING Csoporttól független vállalattá - hangsúlyozta.

Az ING a válság kezdetén 10 milliárd eurós holland állami segítséget kapott, emiatt kellett leválasztania a biztosítási tevékenységét. A bank a tervek szerint 2015 májusában fizetné vissza az állami segítség utolsó, 1,025 milliárd eurós részletét.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.